Kommende kurser

Her er en liste over kurser, som Engelsklærerforeningen planlægger at afholde i nærmeste fremtid. Ændringer kan forekomme. Kursustilmelding sker efter princippet “Først til mølle”. Bliver et kursus overtegnet, kan du sende en mail til kursuslederen og blive optaget på venteliste. Det skal bemærkes, at tilmelding er bindende!

SAGen er PROSA: Alle ting nonfiktion: Årskursus og generalforsamling i Engelsklærerforeningen for Gymnasiet og HF

Foreningen indbyder igen til årskursus. Kurset vil bestå af kortere og længere oplæg om både faglige og didaktiske emner om alle ting nonfiktion samt en workshop med fokus på forløbsdeling. Yderligere vil fagkonsulenten komme og informere, og endeligt bliver der afholdt generalforsamling i foreningen.

Kursus: EN1801
Målgruppe: Foreningens medlemmer
Tidspunkt: Torsdag den 8. marts 2018 til fredag den 9. marts 2018
Sted: Sinatur Hotel, Storebælt – Østerøvej 121 – 5800 Nyborg
Kontakt: Bodil Aase Frandsen Schmidt, Esbjerg Gymnasium, baf@nullegonline.dk eller Bianca Sauer, Sønderborg Statsskole, bi@nullstatsskolen.dk
Tilmeldingsfrist: torsdag den 1. februar 2018
Pris: DKK 3.500,- for medlemmer, DKK 4.000,- for ikke-medlemmer. Prisen er inkl. overnatning og forplejning
Tilmelding: http://www.tilmeld.dk/EN1801

Young Adult Fiction

Romanserier for teenagere har for alvor ramt mainstream og læses også af mange voksne. Hvordan underviser man i Young Adult Fiction? Hvordan får man elever til at reflektere over litteratur, som de næsten kender for godt? Denne kursusdag giver konkrete idéer til indgangsvinkler, temaer og perspektiver for undervisning i Young Adult Fiction – for eksempel spørgsmål om køn, kapitalisme, dystopi og selve det at læse.

Kursus: EN1704
Målgruppe: Lærere som underviser i engelsk på STX eller på HF
Tidspunkt: Onsdag den 8. november 2017 kl. 12-15.30
Sted: Egedal Gymnasium og HF, 3660 Stenløse
Kontakt: Mette Lautrup Grønvold på e-mailadresse: mette.gronvold@nullgmail.com
Tilmeldingsfrist: 8. oktober 2017
Pris: DKK 500,- for medlemmer, DKK 850,- for ikke-medlemmer
Tilmelding: http://www.tilmeld.dk/EN1704

Afrika i undervisningen

Kurset giver en introduktion til historie og samfundsforhold i udvalgte dele af Afrika relevant for engelskundervisningen og giver et bud på, hvordan dette kan inddrages i undervisningen. Kurset tager udgangspunkt i undervisningsbogen Africa Unfold.

Kursus:  EN1714
Tidspunkt: Mandag d. 18. september 2017 kl. 12-15.00
Sted: Midtfyns Gymnasium, Holmehøjvej 4, 5750 Ringe
Oplægsholdere: Anna Hess Thaysen og Lise Debel Christensen
Kontakt: Eva Pors på e-mailadresse: ep@nullmfg.dk
Tilmeldingsfrist: 1. september 2017
Pris: DKK 500,- for medlemmer, DKK 850,- for ikke-medlemmer
Tilmelding: http://www.tilmeld.dk/EN1714

Less is More – Grammatikkursus

Der lægges vægt på hvad (og hvor lidt!) vore elever skal kunne, så de kan undgå fejl og klare de skriftlige eksamensopgaver. Der vil være en progressionsliste (med fokus på ordklasser), en pixi grammatik på 4 A4 sider (‘De 7 fejltyper’), færdige formuleringer til elektronisk retning, grammatik som power point, som (CL) øvelser, bl.a. ved brug af mobiltelefon, hvordan man kan bruge det til at brillere (inversion), strategier til løsning af grammatiske opgaver med internet adgang. Kurset har været afholdt i flere andre regioner med stor succes.

Kursus:  EN1715
Tidspunkt: Fredag d. 27. oktober 2017 kl. 12-15.00
Sted: HF og VUC Fyn, Odense City Campus, Kottesgade 6-8, 5000 Odense C
Oplægsholder: Finn Agger
Kontakt: Eva Pors på e-mailadresse: ep@nullmfg.dk
Tilmeldingsfrist: 10. oktober 2017
Pris: DKK 500,- for medlemmer, DKK 850,- for ikke-medlemmer
Tilmelding: http://www.tilmeld.dk/EN1715

Rejsekursus til Accra, Ghana – interesse?

Afrika syd for Sahara fylder mere og mere i medierne og i engelskundervisningen i gymnasiet. Et rejsekursus til Ghana er den bedst tænkelige forberedelse til at undervise i det nye Afrika.
Kurset kunne afvikles i 2018, men efter aftale med Engelsklærerforeningens bestyrelse og i lyset af gymnasiernes trængte økonomi vil vi gerne have et indtryk af, om der er en realistisk opbakning til et sådant, før vi arbejder med den konkrete planlægning.

KURSUSBESKRIVELSE
Ghanas farverige hovedstad, Accra, har en befolkning på ca. 2,3 millioner og ligger ved Guineabugten. Byen byder på et væld af oplevelser på mange områder – lige fra spor af tiden som dansk koloni til et ungt og innovativt kulturliv.
Indholdet er ikke fastlagt endnu, men kunne tænkes at rumme:
Rundvisning og foredrag på University of Ghana
Oplæg af ghanesiske forfattere
Besøg på et gymnasium
Besøg på den danske ambassade
Besøg på Osu Castle, tidligere Fort Christiansborg
Udflugt til det restaurerede Frederiksgave, tidligere dansk kongelig plantage
Forestilling på the National Theatre of Ghana
Evensong i Holy Trinity Cathedral
Byvandring med besøg på Makola Market, ’fantasy coffin’ værksted, musikbutikker mm.
Besøg på danske virksomheder eller NGO-projekter
Besøg på Abogbloshie e-losseplads
Eventuelt besøg på diverse museer, kunstgallerier og designværksteder.

Kunne man have interesse for dette kursus bedes man skrive det til følgende mail: kursus@nullengelskforeningen.dk
Angiv venligst navn og hvilken skole du arbejder på i mailen.
Der er ikke tale om en tilmelding, men kun om en ikke-bindende forhåndstilkendegivelse.