Kommende kurser

Her er en liste over kurser, som Engelsklærerforeningen planlægger at afholde i nærmeste fremtid. Ændringer kan forekomme. Kursustilmelding sker efter princippet “Først til mølle”. Bliver et kursus overtegnet, kan du sende en mail til kursuslederen og blive optaget på venteliste. Det skal bemærkes, at tilmelding er bindende!

Narrating India

Med udgangspunkt i antologien Narrating India vil du på kurset få konkrete eksempler på, hvordan du kan arbejde med Indien i engelskfaget på en måde, der både respekterer det facetterede land, men samtidig undgår en andægtig og arkaisk tilgang. Desuden får du forslag til, hvordan engelskfagets forskellige metoder kan bruges til at analysere og fortolke indiske kulturprodukter som bl.a. bollywoodfilm, skønlitteratur, artikler, taler og reklamer. Fra klassisk og dannende til korrumperende og dynamisk.

Kursus: EN1806
Målgruppe: Lærere som underviser i engelsk på STX eller på HF.
Tidspunkt: Fredag den 16. marts 2018 kl. 9:00-12:00
Sted: VUC og HF Nordjylland, På sporet 8, 9000 Aalborg lokale 3.27
Oplægsholder: Katrine Brønsted
Kontakt: Malene Hedegaard Eriksen MHE@nullvucnordjylland.dk
Tilmeldingsfrist: 3. marts 2018
Pris: DKK 500,- for medlemmer, DKK 850,- for ikke-medlemmer
Tilmelding: http://www.tilmeld.dk/EN1806

Less is More – Grammatikkursus

Der lægges vægt på hvad (og hvor lidt!) vore elever skal kunne, så de kan undgå fejl og klare de skriftlige eksamensopgaver. Der vil være en progressionsliste (med fokus på ordklasser), en pixi grammatik på 4 A4 sider (‘De 7 fejltyper’), færdige formuleringer til elektronisk retning, grammatik som power point, som (CL) øvelser, bl.a. ved brug af mobiltelefon, hvordan man kan bruge det til at brillere (inversion), strategier til løsning af grammatiske opgaver med internet adgang, og hvordan man kan bruge grammatisk forståelse  til tekstanalyse med eksempler fra Kate Bush, madopskrifter, Hobbitten og Auden.

Kursus:  EN1804
Tidspunkt: Onsdag den 9/5 2018 kl. 12:00-15:00
Sted: Borupgaard Gymnasium – Lautruphøj 9 – 2750 Ballerup
Oplægsholder: Finn Agger
Kontakt: Rikke Bach på
Tilmeldingsfrist: 9. april 2018
Pris: DKK 500,- for medlemmer, DKK 850,- for ikke-medlemmer
Tilmelding: http://www.tilmeld.dk/EN1804

SAGen er PROSA: Alle ting nonfiktion: Årskursus og generalforsamling i Engelsklærerforeningen for Gymnasiet og HF

Foreningen indbyder igen til årskursus. Kurset vil bestå af kortere og længere oplæg om både faglige og didaktiske emner om alle ting nonfiktion samt en workshop med fokus på forløbsdeling. Yderligere vil fagkonsulenten komme og informere, og endeligt bliver der afholdt generalforsamling i foreningen.

Kursus: EN1801
Målgruppe: Foreningens medlemmer, Lærere som underviser i engelsk på STX eller på HF
Tidspunkt: Torsdag den 8/3 2018 til fredag den 9/3 2018
Sted: Sinatur Hotel, Storebælt – Østerøvej 121 – 5800 Nyborg
Kontakt: Bodil Aase Frandsen Schmidt, Esbjerg Gymnasium, baf@nullegonline.dk eller Bianca Sauer, Sønderborg Statsskole, bi@nullstatsskolen.dk
Tilmeldingsfrist: torsdag den 1. februar 2018
Priser:
Deltagelse i årskurset 8/3 – 9/3 2018 inkl. overnatning.
Pris dkk 3.500,- for medlemmer, dkk 4.000,- for ikke-medlemmer

Deltagelse i årskurset 8/3 – 9/3 2018 uden overnatning
Pris dkk 2.000,- for medlemmer, dkk 3.000,- for ikke-medlemmer

Deltagelse i årskurset kun torsdag d. 8/3 2018 uden overnatning.
Pris dkk 1.500,- for medlemmer, dkk 2.000,- for ikke-medlemmer

Deltagelse i årskurset kun fredag d. 9/3 2018 uden overnatning.
Pris dkk 1.500,- for medlemmer, dkk 2.000,- for ikke-medlemmer

*de anførte priser ovenfor er inkl. moms og inkl. forplejning

Tilmelding: http://www.tilmeld.dk/EN1801

Reformkursus – Rysensteen Gymnasium – OBS! KURSET ER AFLYST GRUNDET FOR FÅ TILMELDTE.

Kurset har til formål at præsentere fire væsentlige punkter i reformen, som er anderledes fra den praksis, vi har været vant til. Kursusdeltagerne vil gennem oplæg blive præsenteret for de tre punkter samt for måder/ øvelser, hvorpå man konkret kan angribe disse i undervisningen.

Kursus: EN1805
Målgruppe: Lærere som underviser i engelsk på STX eller på HF
Tidspunkt: Torsdag den 22/2 2018 kl. 09:00-15:00
Sted: Rysensteen Gymnasium – Flæsketorvet 60, 1. sal – 1711 Kbh. V
Kontakt: Pernille Holm, Rysensteen Gymnasium, ph@nullrysensteen.dk
Tilmeldingsfrist: Tirsdag den 22. januar 2018

Teaching Shakespeare – Tønder

Kurset henvender sig til både erfarne og uerfarne Shakespeare-undervisere. Kursusdagen giver konkrete idéer til, hvordan man kan gøre Shakespeare nærværende, overkommeligt, sjovt og udfordrende for eleverne. Der vil være kreative såvel som analytiske tilgange både i forhold til sprog, kontekst og flere af Shakespeares stykker.

Kursus: EN1802
Målgruppe: Lærere som underviser i engelsk på STX eller på HF
Tidspunkt: Onsdag den 21/2 2018 kl. 13:00-16:00
Sted: Tønder Gymnasium – Tønder Gymnasium – Astronom Hansensgade 9 – 6270 Tønder
Kontakt: Janet Furtado, Tønder Gymnasium, JF@nulltoender-gym.dk
Tilmeldingsfrist: søndag den 11. februar 2018
Pris: DKK 500,- for medlemmer, DKK 850,- for ikke-medlemmer.
Tilmelding: http://www.tilmeld.dk/EN1802