Kommende kurser

Her er en liste over kurser, som Engelsklærerforeningen planlægger at afholde i nærmeste fremtid. Ændringer kan forekomme. Kursustilmelding sker efter princippet “Først til mølle”. Bliver et kursus overtegnet, kan du sende en mail til kursuslederen og blive optaget på venteliste. Det skal bemærkes, at tilmelding er bindende

Fake News og kildekritik

Årets ord i 2017 var Fake News. Kom og få afklaret begrebet fake news af oplægsholder Finn Rasmussen, og få eksempler med hjem på hvordan du kan inddrage fake news og faktatjek i din undervisning. I oplægget vil du høre om følgende punkter:

• Hvad er fake news? Og hvorfor er der så meget debat om fake news for tiden?
  • Historisk tilbageblik: Falske nyheder har være brugt strategisk af magthavere igennem århundreder.
  • Hvem står bag produktionen af falske nyheder og hvorfor?
  • Er de en trussel mod vores demokrati og kan de påvirke demokratiske valg? Eksempler fra USA, Frankrig, England.
  • Rusland bag en informationskrig mod Vesten. Hvad er troldefabrikker og hvad er deres rolle i udbredelsens af desinformation?
  • Hvordan kan vi opdage falske nyheder?
  • Hvorfor spreder nyheder med forkert information sig hurtigere på sociale medier end nyheder, der bygger på fakta?
  • Hvad kan vi selv gøre for at stoppe disse nyheder?
  • Hvilket ansvar har Facebook, Twitter og andre sociale platforme?

Kursus: EN1907
Målgruppe: Lærere som underviser i engelsk på STX eller på HF.
Tidspunkt: Torsdag d. 12. september 2019 kl 13:00-16:00
Sted: Køge Gymnasium, Gymnasievej 4, 4600 Køge
Oplægsholder: Finn Rasmussen, kultursociolog og forfatter til en række lærebøger til undervisning i samfundsfag.
Priser: DKK 500,- for medlemmer, DKK 850,- for ikke-medlemmer
Kontakt: Diana Stråsø Kjær, kgdt@nullkggym.dk
Tilmeldingsfrist: 8. august 2019
Tilmelding: http://www.tilmeld.dk/EN1907

Fake News og kildekritik ved kultursociolog

Regionssekretærerne på Fyn i Engelsklærerforeningen udbyder følgende kursus: Hvad er Fake News – og hvorfor er der så meget debat om Fake News for tiden?
Via et historisk tilbageblik ser vi på, hvordan Falske nyheder har være brugt strategisk af magthavere igennem århundreder. Hvem står bag produktionen af falske nyheder og hvorfor?

Formål
Få eksempler med hjem på hvordan du kan inddrage ’Fake News’ og faktatjek i din undervisning.
Kursus: EN1912
Indhold: Hvad er Fake News?  Og hvorfor er der så meget debat om Fake News for tiden?
Hvem står bag produktionen af falske nyheder og hvorfor?
Målgruppe: Undervisere på gymnasiale uddannelser.
Oplægsholder: Finn Rasmussen
Tid: Fredag den 13. september klokken 14-16.30.
Sted: HF & VUCFYN, Kottesgade 6, 5000 Odense.
Priser: DKK 500,- for medlemmer, DKK 850,- for ikke-medlemmer
Tilmelding: https://www.tilmeld.dk/EN1912
Tilmeldingsfrist: Mandag den 1. september
Kontakt: Lisbet Geerthsen, lisbetgeerthsen@nullgamil.com

Årskursus og generalforsamling  2019 – Engelsk i en ny hverdag

Foreningen indbyder allerede til årskursus og generalforsamling i november 2019.

Temaet for årskurset er ”Engelsk i en ny hverdag,” og til kurset vil der være oplæg, der forholder sig til den nye læreplan med funktionel grammatik, stilistisk analyse i det skriftlige opgaver, SRP med c—niveau fag og meget andet. Kursets store fokus vil være, hvordan vi som engelsklærere agerer i en ny hverdag med ny læreplaner og nye arbejdsforhold. Under kurset afholdes der også generalforsamling, ligesom fagkonsulenten vil holde et oplæg.

Kursus: EN1911
Målgruppe: Engelsklærerforeningen for Gymnasiet og HFs medlemmer
Tidspunkt: Torsdag d. 21. til Fredag d. 22. november 2019
Sted: Sinatur Hotel, Storebælt – Østerøvej 121 – 5800 Nyborg
Priser:
Deltagelse i årskurset 21/11 – 22/11 2019 inkl. overnatning.
Pris dkk 3.500,- for medlemmer, dkk 4.000,- for ikke-medlemmer
Deltagelse i årskurset 21/11 – 22/11 2019 uden overnatning
Pris dkk 2.000,- for medlemmer, dkk 3.000,- for ikke-medlemmer
Deltagelse i årskurset kun torsdag d. 21/11 2019